Waarom verschuil ik mijzelf achter de overtuiging dat ik niet weet wat ik moet doen?

Leestijd: 2 minuten

Waar ben ik mij niet bewust van?

  • Ik geloof dat de lichamelijke spanning in mijn buik een probleem is en opgelost moet worden.
  • Ik geloof dat ik het wezen nog een keer extra hard moet aanvallen en proberen te vernietigen.
  • Ik geloof dat ik mijzelf moet beschermen door de diepe gevoelens van eenzaamheid en alleen zijn constant aan te vallen en proberen te vernietigen. Nummer 1.
  • Ik geloof dat ik mijzelf haat omdat ik mijzelf constant verschuil achter de overtuiging dat ik niet weet wat ik moet doen, terwijl ik dondersgoed weet wat ik moet doen, maar ik weiger het gewoon uit te voeren omdat ik bang ben voor de consequenties dat ik sneller dan gewild ophoud te bestaan. Nummer 2.

Waarom haat ik mijzelf als ik mijzelf constant verschuil achter de overtuiging dat ik niet weet wat ik moet doen?

  • Omdat ik geloof dat ik dan extra tijd kan winnen om als persoon langer te bestaan. Nummer 1.
  • Omdat ik van mijzelf walg dat ik altijd met excuses en smoesjes op de proppen kom in mijn leven terwijl ik altijd dondersgoed weet wat ik moet doen, elke seconde en minuut van de dag, ik walg van dit vluchtgedrag van mijzelf en daarom haat ik mijzelf daarom. Nummer 2.
  • Omdat ik zo’n enorme hekel heb gekregen aan mijn eigen vluchtgedrag door de eeuwen heen dat ik mijzelf erom ben gaan haten, want ik vind het echt walgelijk gedrag omdat het mij doet denken aan mensen die hun hele leven van alles geloven te bereiken terwijl ze zichzelf elke leven alleen maar dieper verschansen in een konijnenhol zonder diepte. Nummer 3.
  • Omdat ik doodmoe word van mijzelf dat ik telkens de confrontatie met mijzelf uit de weg ga terwijl ik geloof dat ik telkens de confrontatie met mijzelf aanga. Als het erop aankomt ga ik de intensiteit van het echte leven telkens uit de weg, en dat doet mij aan de ene kant heel veel pijn en aan de andere kant heb ik het heel erg te doen met mijzelf, omdat ik ook wel zie waar ik vandaan kom en wat ik in al mijn levens heb meegemaakt en wat mij allemaal door anderen is aangedaan. Ik heb begrip voor mijzelf, maar ik ben nu op een punt gekomen dat ik er klaar mee ben. Nummer 4.
  • Omdat ik er een hekel aan heb als ik tegen mijzelf lieg en zeg dat ik niet weet wat ik moet doen terwijl ik dondersgoed weet wat ik moet doen. Daar heb ik zo’n godsgruwelijke hekel aan, dat kan ik niet in passende woorden uitdrukken. Nummer 5.

~ lzv