Klaar voor de start… af! (poging nummer 3)

Leestijd: 3 minuten

23:00 – Het is inmiddels bijna 9 maanden sinds ik voor de laatste keer een bericht heb gepubliceerd op deze website. En voor oktober 2020 heb ik hier meer dan een jaar niets op gepubliceerd. Het is mij op 9 augustus 2018 gelukt om mijn pijnlichaam volledig op te laten lossen na drie maanden intensief zelfonderzoek. Dit betekent dat ik had doorzien dat ALLE gedachten afweermechanismen zijn en ik in staat was om ‘mijzelf’ volledig te accepteren hoe ik mij voelde, waarna alle onbewust vastgehouden angsten en pijnen oplosten als sneeuw voor de zon. Eén van mijn mooiste ervaringen die ik tot nu toe in mijn leven heb ervaren 🙂

Vervolgens constateerde ik op 18 augustus 2018 dat mijn angst- en pijnlichaam was teruggekeerd, of dat er een nieuw angst- en pijnlichaam in buikregio was verschenen. Anders gezegd, ik geloofde opnieuw dat ik een afgescheiden persoon was met een zelfverzonnen verleden (wat feitelijk onmogelijk is als je je angst- en pijnlichaam oplost). Ik heb daar ontzettend lang mee geworsteld, omdat ik eigenlijk geen idee had waar ik (opnieuw) mee te maken had → ik merkte dat de inzichten waarmee ik mijn ‘eerste’ pijnlichaam had opgelost onvoldoende waren om mijn ‘nieuwe’ angst- en pijnlichaam op te laten lossen, dus ben ik gewoon verder gegaan met mijn zelfonderzoek. Uiteindelijk ben ik na vele omwegen en het onderzoeken van ervaringen en herinneringen aan een vorig leven weer terug op de plek waar het in mei 2018 allemaal mee begon, namelijk: ik ervaar mijzelf als een afgescheiden persoon die gelooft in een verleden, (onvervulde) behoeften, oude pijnen en/of angsten, zelfafwijzing, (faal)angst, het moeten maken van de juiste keuzes, etc.

Feitelijk ben ik dus 3 jaar en 2 maanden verder en niets opgeschoten in termen van mijzelf doorzien als afgescheiden wezen/persoon en loslaten van mijn verleden en samenhangende angsten en/of pijnen. Hilarisch. Aan de andere kant heb ik mijzelf als persoon enorm ontwikkeld en heb ik vertrouwen in mijzelf opgebouwd, enorm veel inzichten opgedaan – waarvan ik het merendeel mij niet meer kan herinneren, haha.

Terug naar de basis

De basis is ALTIJD accepteren hoe ik mij hiernu voel, wat betekent dat ik de volledige identificatie met het denken dien los te laten. En het enige middel om dat te bereiken is de waarheid accepteren, oftewel onderzoeken, doorzien en loslaten wat ik hiernu geloof over mijzelf en de wereld/werkelijkheid waarin ik geloof te leven.

Ik merk dat ik ontzettend veel moeite heb om mij simpele opgedane inzichten uit de periode mei tot september 2018 niet meer kan herinneren. Dus heb ik besloten om mijn eigen dagboek (dit dus) en het dagboek van Edwin opnieuw te lezen en de inzichten die ik dan opnieuw opdoe – en mij dus feitelijk weer herinner – hier in berichtvorm reproduceer en opschrijf. Ik merk en voel dat het opnieuw vaststellen, reproduceren en opschrijven van ‘oude’ inzichten het beste voor mij werkt. Bijkomende voordeel is dat ik het in een later stadium altijd nog makkelijk terug kan lezen 🙂

Waar ik op dit moment wel enorm mee worstel is de hoeveelheid werk die ik geloof te moeten verzetten: 1) dagboek van mijzelf lezen, 2) dagboek van Edwin lezen, 3) ‘PRI en de kunst van bewust leven’ van Ingeborg Bosch opnieuw lezen, 4) ‘De kracht van echte mannen’ van David Deida opnieuw lezen, 5) ‘De vrije wil bestaat niet’ van Victor Lamme lezen, 6) beginnen met een videocursus over zelfonderzoek in de praktijk, 7) naast mijn sociale contacten, 28-urige baan en het daten met een hele leuke dame in Amsterdam waar ik ontzettend veel plezier aan beleef en tot nu toe veel van heb geleerd als man 🙂

Kortom, ik zet mijzelf enorm onder druk wat betreft ‘wat er in mijn ogen zou moeten gebeuren’ om mijzelf te doorzien als afgescheiden persoon én daarmee het verleden los te laten = ‘valse hoop’-afweermechanisme.

Mijn prioriteiten

Mijn prioriteit ligt duidelijk bij 1) het lezen van mijn eigen dagboek + vaststellen, reproduceren en opschrijven van de opnieuw opgedane inzichten, en 2) mijzelf verdiepen in wat het betekent om als man een liefdevolle relatie aan te gaan met een vrouw. En op welke manieren ik mijzelf (en mijn afweermechanismen) daarin tegenkom. Het boek ‘De kracht van echte mannen’ van David Deida vind ik heel inspirerend en daarnaast heb ik nog twee boeken gereserveerd bij de bibliotheek over het aangaan van liefdevolle relaties ‘Krijg de liefde die je wilt’ van Harville Hendrix en ‘De vijf talen van de liefde’ van Gary Chapman (om het mijzelf nog een beetje moeilijker te maken 😉

Voor nu laat ik het hier even bij en wil ik nu echt regelmatig en consistent blijven schrijven in mijn online dagboek → blijven proberen, doorzetten en volhouden. Dat is mijn motto en dus NIET opgeven. Het is mij eerder gelukt om mijzelf als persoon te doorzien en daarmee ‘mijzelf’ als eenheid van het Geheel/Bewustzijn te accepteren. En dat zal me nog een keer lukken! Drie keer is scheepsrecht is het spreekwoord toch? 😉 ~ lzv