Mijn ingebeelde publiek heeft gedeeltelijk de macht over mij

Leestijd: < 1 minuut
  • Ik moet elke dag een bericht op deze website publiceren = ‘valse hoop’ afweermechanisme → ik hoop dat ik dan alsnog de waardering krijg van mijn zelfverzonnen publiek, zodat ik mij alsnog bijzonder, speciaal en uniek kan voelen.
  • Idem. = ook ‘valse macht’ afweermechanisme → ik dwing mijzelf om anders te zijn en te veranderen, want dan zou er hiernu geen probleem zijn.
  • Ik moet elke situatie in mijn leven hier uitgebreid beschrijven, zodat mijn ingebeelde publiek precies op de hoogte is van wat er in mijn leven speelt, want anders missen ze misschien essentiële informatie (en heb ik hen niet goed geholpen) = ‘valse hoop’ afweermechanisme → ik hoop alsnog de waardering van mijn zelfverzonnen publiek te krijgen als ik maar zoveel mogelijk informatie, inzichten, kennis en beschrijven van mijn ervaringen deel en daarin GEEN fouten maak.

~ lzv