‘Ze wil mij niet’ en ‘ze houdt niet van mij’ = primaire afweer

Leestijd: < 1 minuut

Vandaag kwamen er twee gedachten in mij op m.b.t. tot mijn date uit Amsterdam:

  • Ze wil mij niet = ‘primaire afweer’ → ik projecteer de relatie met mijn moeder uit mijn kindertijd op haar en geloof dat als ze mij onvoldoende aandacht geeft, geen vragen aan mij stelt en zich dus niet echt interesseert in mij, en/of op enthousiaste wijze ingaat op mijn berichten op WhatsApp, dan concludeert het ego ‘zij wil mij niet’. Klinkklare onzin natuurlijk, omdat ze namelijk wel de moeite en tijd neemt om contact met mij te hebben en ze zeker nog een leuke date met mij wil hebben Ên ervaren als ze terug is van vakantie.
  • Ze houdt niet van mij = ‘primaire afweer’ → zelfde verhaal als vorige punt.

Het is duidelijk dat ik in het contact met mijn date uit Amsterdam (nog) flink kan reageren vanuit het verleden met de samenhangende oude onvervulde behoeften. Gewoon bewust van zijn en zien voor wat ze zijn: afweermechanismen en illusies die NIETS met de realiteit van hiernu te maken hebben 🙂 ~ lzv