Notitie

Accepteren hoe ik mij voel is een ‘beweging’ i.p.v. een staat van bewustzijn

Leestijd: < 1 minuut

16:00 – Vanmiddag had ik ineens het inzicht dat ‘accepteren hoe ik mij voel’ een ‘beweging’ is i.p.v. een staat van bewustzijn. Ik merk regelmatig dat – als ik mij identificeer met het ego – ik probeer te accepteren hoe ik mij voel en dat ik dan (als ego) streef naar een staat waarin ik accepteer hoe ik mij voel. Wat natuurlijk onmogelijk is; immers, het ego is een uitdrukking van het afwijzen van ‘er is voelen’ 😉

Het streven naar een staat is natuurlijk een idee, concept en/of beeld waarnaar ik streef. En ideeën, concepten en beelden zijn allemaal vastomlijnd, rigide, ‘vast’, onveranderlijk, begrensd en daarmee relatief van aard. Anders gezegd, het streven naar een staat waarin ik accepteer hoe ik mij voel is gewoon een afweermechanisme om niet te willen accepteren hoe ik mij voel hiernu.

De reden waarom ik ‘er is voelen’ of ‘accepteren hoe ik mij voel’ als een beweging bestempel, is omdat levensenergie van nature constant in beweging is als ze onvoorwaardelijk wordt geaccepteerd. En aangezien de Eenheid, het Geheel en Bewustzijn zichzelf accepteert, stroomt de levensenergie constant door het fysieke lichaam heen. En daarmee is ze constant in beweging 😉 ~ lzv