Balen dat werken relatief veel tijd kost + (vaak) terugvallen door werk

Leestijd: 2 minuten

22:30 – Ik heb gisteren en vandaag (dinsdag) gewerkt en gelukkig ben ik morgen vrij. Ik merk dat ik enorm baal dat ik moet werken om geld te verdienen. Het gaat mij er niet om dat ik vind dat ik gratis geld zou moeten krijgen of dat ik geen zin heb om te werken, want ik ga met plezier naar mijn werk en leer de laatste tijd enorm veel in het contact met mijn collega’s. Nee, waar ik constant tegenaan loop is dat werken a) relatief veel tijd kost (28 uur per week + 4-6 uur ervan bijkomen) en b) ik flink terug lijk te vallen als ik twee dagen achter elkaar heb gewerkt (ma+di en do+vrij of do+za).

Vooral dat laatste baal ik enorm van, omdat ik merk dat ik mij gedurende een werkdag telkens weer langzaamaan meer en meer met het ego en zijn afweermechanismen identificeer. En als ik dan vermoeid en in mijn hoofd thuis kom, dan vind ik het heel lastig om de draad van bewust aanwezig zijn en zelfonderzoek weer op te pikken.

Aan de andere kant, werken en mijn eigen kost verdienen is nu eenmaal onderdeel van het leven. En ik heb er geen problemen mee om daar mijn verantwoordelijkheid in te nemen. Ik moet alleen een oplossing voor mijzelf vinden dat het werk minder belastend voor mij wordt (vooral de laatste 1,5 uur van een werkdag heb ik eigenlijk altijd moeite mee).

  • Misschien gaat mijn voorkeur uit naar een 6-urige werkdag (i.p.v. de huidige 7 uur) ?
  • Misschien wil ik niet accepteren dat ik de laatste 1,5 uur gewoon fysiek vermoeid raak (en begin ik daar automatisch weerstand tegen te bieden, waardoor ik mij met het ego identificeer en in mijn hoofd terecht kom) ?
  • Of misschien werk ik toch nog te hard (alhoewel mijn huidige indruk is dat dat wel meevalt 🙂 ?

(Nog teveel de) controle vasthouden tijdens mijn werkzaamheden

Wat ik wel merk is dat ik toch nog redelijk de controle vasthoud tijdens mijn werkzaamheden. Ik werk als machineoperator van een postsorteermachine, als postsorteerder en als postbode, waardoor mijn werk erg fysiek van aard is (dit is overigens de bedoeling aangezien ik hiervoor mijn baan als online marketeer begin dit jaar heb opgezegd 🙂 ).

In ieder geval houd ik dus nog teveel de controle vast tijdens mijn werkzaamheden. Wellicht goed om daar eens aandacht aan te besteden en te onderzoeken hoe ik een werkdag makkelijker, minder vermoeiend en minder zwaar voor mijzelf kan maken. Zodat ik meer bij mijzelf blijf en mij niet zo sterk met het ego en zijn afweermechanismen identificeer. Want daar ben ik echt wel klaar mee, ondanks dat het in vergelijking met een één tot twee jaar geleden eigenlijk niet veel meer voorstelt. ~ lzv