‘De doener’ zelf is het probleem; niet het gedrag dat eruit voorkomt

Leestijd: < 1 minuut

15:30 – Ik blokkeer dus constant levensenergie en dat creëert een basisspanning in mijn buik en de rest van mijn fysieke lichaam. Regelmatig neemt die hoeveelheid lichamelijke spanning enorm toe en dan weet ik niet goed hoe ik daarmee om moet gaan (= ‘primaire afweer’) of wat ik moet doen (= ‘primaire afweer’).

In plaats van te accepteren hoe ik mij voel en te handelen vanuit Liefde en ‘niet-doen’, ga ik zitten bedenken a) wat de oorzaak/reden zou kunnen zijn en b) wat ik zou kunnen doen om de lichamelijke spanning in mijn buik op te lossen. Ik geloof dat ik dan ‘het juiste moet doen’, of ‘het juiste moet zeggen’, of ‘juist moet stoppen met iets doen’, of ‘het juiste inzicht moet verwerven’ om de lichamelijke spanning en de spanning in mijn buik op te lossen. Het komt eigenlijk NOOIT in mij op om het controlemechanisme dat dit allemaal bedenkt eens onder de loep te nemen. Oftewel, om ‘de doener’ en de reden van zijn bestaan eens aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Tijd om daar nu eens echt werk van te maken! ~ lzv