Ik vergat diep adem te halen vanuit mijn buik

Leestijd: < 1 minuut

23:00 – Ik ben vandaag naar ‘Het is Tijd Man – De Dag’ geweest in Amsterdam-Noord. Ik had voor mijzelf vooraf niet helder waarom ik graag naar deze dag met 19 andere mannen wilde. Tegelijkertijd wist ik intuïtief wel dat ik erheen moest, maar waarom? Vooraf had ik geen idee.

Wat mij tijdens de heenreis in de trein naar Amsterdam wederom opviel is dat ik eigenlijk niet kan ontspannen of mediteren in de trein. En vandaag zat er nota bene maar één andere persoon in de stiltecoupé 😆 Zelfs een boek lezen of muziek luisteren kan ik niet zonder spanning en stress merkte ik, waarvoor ik op dat moment geen reden/oorzaak kon bedenken.

Ik zat op dat moment uiteraard wel enorm in mijn hoofd, wat de ervaring van allerlei niet-bestaande problemen, oftewel schijnproblemen, met zich meebracht. Die leken dan ook de oorzaak/reden te zijn, maar na de ‘Het is Tijd Man’-dag van vandaag, heb ik de waarschijnlijke reden/oorzaak gevonden: mijn matige tot slechte diepe ademhaling naar mijn buik en samenhangende (energetische) gronding van mijn lichaam met de aarde. Dat is echt een duidelijk punt waar ik aan moet werken de komende tijd om uit mijn hoofd te blijven en dus echt te leren accepteren hoe ik mij voel. En van daaruit mijn intuïtieve weten te volgen. ~ lzv