Weten is afweer tegen de angst om te falen (= angst voor de dood)

Leestijd: 2 minuten

23:00 – Ik probeer alles te weten en te begrijpen → het ego probeert alles te weten en te begrijpen → het ego probeert zichzelf en het zijn verzonnen werkelijkheid (wat het ego gelooft dat ‘leven’ is) te begrijpen:

  • Het ego probeert de situatie waarin het zit te begrijpen = ‘valse hoop’ afweer.
  • Het ego probeert te begrijpen hoe het zijn angsten kan oplossen = ‘valse hoop’ afweer.
  • Het ego probeert te begrijpen welke keuzes het moet maken in zijn leven =’valse hoop’ afweer.
  • Het ego probeert te weten en te begrijpen wat het moet doen = ‘valse hoop’ afweer.

Het enige wat het ego kan weten en begrijpen is het verleden. Het enige wat het ego kent, gelooft te weten en gelooft te begrijpen is het verleden. En in mijn geval betekent staat het verleden symbool voor ‘falen’ → het enige wat het ego kent is ‘falen’ en daar probeert het al zijn hele leven lang hopeloos een einde aan te maken. Tevergeefs…

Dus 1: weten = geloven = kennen = het bekende = het verleden = ontkennen van de waarheid dat er niets te weten valt/is.

Dus 2: weten = geloven = kennen = mijzelf als het Geheel-Bewustzijn ontkennen = mijzelf als het Geheel-Bewustzijn niet kennen = mijzelf als het Geheel-Bewustzijn afwijzen.

Dus 3: weten = geloven = afwijzen = ontkennen = de angst voor de dood ontkennen = weigeren de energie ‘angst’ in mijzelf te accepteren en te voelen = weigeren te accepteren hoe ik mij voel.

Dus 4: weten = geloven = identificeren = afwijzen = ontkennen = het ‘intuïtieve weten’ ontkennen, waardoor ik dus ironisch genoeg vaak juist niet ‘weet’ wat ik moet doen.

Dus 5: weten = doen/handelen = het bekende = het verleden = falen, spanning, stress, pijn en lijden.

Weten is juist falen

Proberen (alles) te weten is een hardnekkig afweermechanisme tegen de angst om te falen (= angst voor de dood) → het ego probeert met weten te voorkomen en te vermijden dat het faalt of gaat falen, maar i.p.v. daarvan creëert, voelt en ervaart het juist constant dat het faalt → ik heb constant de ervaring dat ik faal als mens en persoon in mijn leven. Keer op keer op keer…

Weten of proberen te weten blokkeert de levensenergie in mijzelf, waardoor ik niet in staat ben om mijzelf te manifesteren en te handelen vanuit niet-angst en niet-afwijzing. Weten creëert de illusie dat ik mijzelf aan het falen kan onttrekken, maar niets is minder waar. Weten is juist falen. Alleen in niet-weten kan ik werkelijk wat bereiken en slagen in het leven (wat er ook voor mij is weggelegd).

Alleen niet-weten is zo verschrikkelijk eng. Niet-weten brengt zo enorm veel emotionele onzekerheid, onveiligheid en onvoorspelbaarheid met zich mee. Daar schrik ik enorm van, maar ik weet dat het afweermechanismen en illusies zijn. De betekenissen die ik aan mijn gedachten, gevoelens en afweermechanismen geef zijn allemaal leugens.

Het is tijd om op te staan in mijzelf

Ik kan niets weten en daarin ligt de (emotionele) vrijheid waar ik naar verlang. Alleen niet-weten kan een einde maken aan de staat waarin ik oneindig lijk te falen en nooit in mijn kracht lijk te zijn en/of te komen. Het is tijd om op te staan in mijzelf. Het is tijd om het verleden los te laten en de diepste krachten in mijzelf te leren kennen en te leren manifesteren. ~ lzv