Zoeken naar erkenning van bestaan = ‘mijzelf’ als het Geheel ontkennen

Leestijd: 2 minuten

23:30 – Ik ben zo extreem hard aan het vechten, maar ik heb geen idee waartegen. Deze week werk ik voor het laatst bij mijn huidige werkgever en vanaf volgende week ben ik officieel werkloos, haha. Dat brengt veel onzekerheid met zich mee, maar dat is niet het probleem merk ik. Ik heb namelijk al een aantal goede contacten gelegd en kan altijd wel ergens aan de slag. Bovendien verwacht ik deze week op gesprek te gaan voor een gave baan als meewerkend voorman. Dat lijkt mij wel wat 😀

Dus wat is nou precies het probleem?

Ik ben bang om helemaal alleen over te blijven → ik ben bang om helemaal alleen te zijn → ik ben bang om helemaal alleen te bestaan → het ego is bang om helemaal alleen te bestaan.

Het ego dwingt ‘anderen’ zijn bestaan te erkennen via afweermechanismen

Het geloof in het zelfbeeld is een uitdrukking van zelfafwijzing.

Het geloof in het zelfbeeld is o.a. een gevolg van hoe ouders en opvoeders met een baby, peuter, kleuter en kind zijn omgegaan en hoe ze het hebben opgevoed → het zelfbeeld is o.a. een reflectie van de mate van acceptatie, liefde, goedkeuring, bevestiging, waardering van/voor een kind van zijn of haar directe leefomgeving.

Het ego gebruikt ‘anderen’ om zich te verhouden tot die ‘anderen’.

Het ego gebruikt ‘anderen’ en hun houding en/of gedrag om het geloof in het negatieve zelfbeeld te rechtvaardigen en daarmee in stand te houden.

Het ego gebruikt ‘anderen’ om zijn eigen bestaan via het negatieve zelfbeeld en de daaruit voortkomende afweermechanismen erkend te krijgen → afweer is een poging van het ego om erkenning van ‘anderen’ af te dwingen dat het werkelijk bestaat.

Het ego gelooft dat ‘anderen’ de reden/oorzaak zijn van de angst die het voelt → het ego gelooft dat het bang moet zijn voor zijn projectie (= afweer tegen angst voor de dood).

Zoeken naar erkenning van bestaan is een afweer tegen de angst voor niet-bestaan

De waarheid is dat het Geheel-Bewustzijn geen erkenning nodig heeft en überhaupt niet kan krijgen, omdat er niets bestaat buiten het Geheel-Bewustzijn. Er is niets dat het Geheel-Bewustzijn niet is, en daarmee is het onmogelijk dat het Geheel-Bewustzijn door iets of iemand bevestigd en erkend wordt in zijn bestaan.

Het zoeken naar erkenning van bestaan veronderstelt dat er iets of iemand anders bestaat naast mij als persoon/ego.

Zoeken naar erkenning van bestaan is een afweermechanisme tegen de angst voor de dood → zoeken naar de erkenning van bestaan is een afweer tegen de angst voor niet-bestaan → zoeken naar erkenning van bestaan is een afweer tegen de angst dat er niets (incl. ikzelf als persoon) werkelijk bestaat.

Zoeken naar erkenning van bestaan = mijzelf als het Geheel-Bewustzijn ontkennen = de realiteit ontkennen = de waarheid ontkennen dat niets betekenis heeft en niets op zichzelf bestaat. ~ lzv