Mijn nieuwe baan als ‘Teamleider magazijn’ is uitdagend en best pittig

Leestijd: 2 minuten

11:30 – Afgelopen maandag ben ik begonnen aan mijn nieuwe baan als ‘meewerkend voorman magazijn’ of zoals ik het zelf liever noem ’teamleider magazijn’. Het is mijn eerste leidinggevende functie en ik ervaar de nieuwe werksituatie als uitdagend, leuk en best wel pittig.

In de kern geef ik vast dagelijks leiding aan vier personen met uitschieters naar acht man als er voor de monteurs op die dag even geen werk is. Dan wordt ze gevraagd om ons te komen helpen in het magazijn. Wat de huidige functie uitdagend en best wel pittig maakt, is dat het een vrij nieuw team is en dat de werkprocessen matig lopen. Uiteindelijk wordt alles gedaan wat er moet gebeuren, maar er worden regelmatig fouten gemaakt en iedereen werkt voornamelijk voor zichzelf zonder verder te kijken dan zijn neus lang is. Dat ervaar ik als storend.

Structuur aanbrengen in het magazijn

Mij is gevraagd om structuur aan te brengen in de werkprocessen van het magazijn. En de medewerkers leiding, verantwoordelijkheid en vertrouwen te geven. Leidinggeven is voor mij geen probleem; ik voel dat ik dat in mij heb en mij dat makkelijk afgaat. Wat ik op dit moment ontzettend lastig vind is dat ik mij a) alle productkennis eigen moet maken, b) de werkprocessen in kaart moet brengen en indien nodig verbeteren en c) iedereen zover krijg om mij daarin te volgen, omdat zij zelf ook baat hebben bij een gestructureerde, duidelijke en overzichtelijke werksituatie. Aankomende week werken we vier dagen en daarna zijn we twee weken dicht i.v.m. kerstmis en de bouwvak. Dan kan ik even op adem komen en een goede waterdichte strategie en plan verzinnen 🙂

De allereerste ervaring van seksueel misbruik heb ik nog steeds niet erkend

Wat nog een extra handicap is, is dat ik sinds het vorige weekend weer actief bezig ben met het seksueel misbruik trauma. Ik ben het boek ‘Traumaseksualiteit’ van Peter John Schouten aan het lezen, waarbij ik tot de ontdekking ben gekomen dat ik de allereerste ervaring van seksuele misbruik nog steeds niet heb erkend, doorvoeld en dus verwerkt. En dat terwijl ik wel in de veronderstelling was dat ik het seksueel misbruik volledig had verwerkt. Niet dus. Ik weet – op basis van het boek – in ieder geval wel wat er nu moet gebeuren, maar ervaar zo verschrikkelijk veel innerlijke weerstand en afweer tegen het durven zien, erkennen, accepteren en doorvoelen wat er met mij in het allereerste moment is gebeurd → ik trek mij bij de eerste de beste gelegenheid terug in mijn hoofd en een nieuwe functie met een nieuwe chaotische werksituatie helpt daar natuurlijk niet bij. Ik ervaar dit echt als lastig, maar weet ook dat ik na vier dagen werken komende week twee weken vrij ben. En dan kan ik flinke stappen maken hoop ik 🙂 ~ lzv