Jack, de liefde van mijn leven

Leestijd: < 1 minuut

Jack was mijn vriend, mijn vader, mijn vertrouwenspersoon en mijn vraagbaak (in het begin/voor het seksueel misbruik). En als jongen van dertien hield ik snel ontzettend veel van Jack en dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds.

Mijn vriend en pseudo-vader Jack bevredigde mijn natuurlijke behoeften als jonge tiener die door zijn vader in de steek was gelaten. En met zijn ziel onder zijn arm liep.

Jack was én is voor mij onvervangbaar en daarom negeerde ik alle signalen en aanwijzingen voorafgaand aan het seksueel misbruik dat er iets niet klopte aan zijn persoonlijkheid. Terwijl het overduidelijk zichtbaar was voor iedereen: deze man spoort niet, omdat hij aan de lopende band leugens vertelde die verpakt waren in grote verhalen en overdrijvingen. Oftewel, we hadden hier te maken met een pathologisch leugenaar, fantast en iemand die kenmerken vertoonde van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Ik wist diep van binnen dat deze man niet te vertrouwen was, maar in plaats van afstand van hem te nemen, besloot ik hem te omarmen als mijn redder. Het gevolg was dat ik ook bleef zitten toen ik voor de allereerste keer geconfronteerd werd met zijn op machtsbeluste behoefte om mij seksueel te misbruiken en mijn lichaam stelselmatig te schenden en toe te eigenen. “Je mag mijn lichaam hebben Jack, zolang je mij maar behandelt als de meest bijzondere en speciale jongen van de hele wereld/die je kent.” ~ lzv