Nog meer onzin en bullshit → er is niets.

Leestijd: < 1 minuut

12:00 – Ik geloof dat mijn gevoel mij hiernu beperkt in mijn ervaringen, gedrag en wat ik voel → mijn gevoel wordt bepaald door wat ik geloof (en waar ik dus onbewust overtuigd van ben) → het verleden bepaalt wie ik hiernu ben, hoe ik hiernu ben en wat ik hiernu voel/ervaar.

Mijn standaard automatische reactie op een begrenzing (= afwijzing van het ego) van het Zelf is proberen het Zelf te bevrijden via:

  1. Bewustwording van het oude verhaal waarin de afweer is ontstaan.
  2. En te (door)voelen wat ik toentertijd als kind niet geloofde aan te kunnen.

Kortom, als het Zelf wordt beperkt door mij (= het egomechanisme), dan is mijn automatische reactie om het te bevrijden waardoor het nog sterker beperkt en begrensd wordt. Ik geloof dus dat ik onverwerkte ervaringen met mij meedraag → ik geloof dat het ego het Zelf afwijst omdat het zichzelf wil beschermen tegen emotionele pijn en tegen allerlei angsten = allemaal onzin en bullshit. Er is niets. ~ lzv