Alleen de ongedifferentieerde realiteit is waarheid

Leestijd: < 1 minuut

21:30 – Ik voel spanning en ik geloof dat ik mij met het ego identificeer → ik geloof dat de spanning word veroorzaakt door identificatie met het ego.

Identificatie met het ego betekent vereenzelvigen met het ego; samen één worden met het ego dus. Dat is natuurlijk lariekoek, want er bestaat niets anders dan de realiteit. Er is niets dat de realiteit niet is. En er bestaat niets buiten de realiteit. Dat wat gelooft dat samen één wordt met het ego, is het ego zelf. Daar heb ‘ik’ als realiteit niets mee te maken, omdat het voor ‘mij’ onmogelijk is om ergens samen één te worden. Er bestaat alleen de ongedeelde  en onbegrensde realiteit.

Het idee dat er een reden/oorzaak is voor de spanning is onzin, omdat dit veronderstelt dat er ergens iets aan vooraf kan gaan. Omdat dit veronderstelt dat er identificatie met het ego – als gevolg van het geloven van een overtuiging – aan vooraf kan gaan. De waarheid is dat identificatie, oftewel samen één geheel worden, onmogelijk is omdat afgescheidenheid, verdeeldheid, relativiteit en begrenzing onwaar zijn en dus leugens zijn. Er is niets.

‘Ervoor’ en ‘erna’ zijn onmogelijk, omdat er niets kan verschijnen en/of verdwijnen. Er bestaat alleen hetzelfde universele bewustzijn of energie. Bovendien is afhankelijkheid onmogelijk, aangezien iets niet kan bestaan als gevolg van iets anders. Dit veronderstelt wederom dat iets kan verschijnen en verdwijnen (= onwaar) en dat er een macht buiten de realiteit bestaat die daar verantwoordelijk voor is. De waarheid is dat alleen de realiteit bestaat en dat er geen macht of kracht naast de realiteit bestaat of kan bestaan. Alleen de ongedifferentieerde realiteit is waarheid. ~ lzv

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.