Ik geloof dat ik mijn verleden niet kan loslaten → is dat waar?

Leestijd: < 1 minuut

22:30 – Ik geloof dat ik het niet ga redden. Ik geloof dus dat ik het verleden niet los kan laten en – in het verlengde daarvan – Verlichting ga bereiken → het ego gelooft dat het zijn verleden niet los kan/gaat laten en dat het geen Verlichting gaat bereiken.

De waarheid is natuurlijk dat het ego een uitdrukking is van zelfafwijzing, een uitdrukking van geloof (= onwaarheid) en daarmee een uitdrukking van het afwijzen van de ultieme realiteit/waarheid (ook wel Verlichting genoemd). Dus het ego gaat sowieso de staat van Verlichting niet bereiken, omdat dat nu juist de prijs is die ik (als persoon/ego) moet betalen om de staat van Verlichting te bereiken.

Het geloof dat ik (als ego) het niet ga redden veronderstelt dat a) ik geloof hiernu niet Verlicht te zijn en b) geloof dat ik een persoon ben die een verleden met zich meedraagt.

Vraag: wat betekent een verleden met mij meedragen? Hoe weet ik dat? Kan dat überhaupt?

Ik geloof dus dat ik de staat waarin ik het verleden heb losgelaten niet ga bereiken.  Dit veronderstelt dus dat a) ik geloof dat ik een verleden met mij meedraag op emotioneel niveau en b) dat ik niet in staat ben om dat op emotioneel niveau los te laten → waarom geloof ik dit? Is dit waar? En wie zou ik zijn zonder deze gedachte?

Dus: ik dien opnieuw te onderzoeken wat het betekent om te geloven in een verleden en waarom ik geloof dat het mij niet gaat lukken om dat verleden op emotioneel niveau los te laten. Daar heb ik dus zo mijn redenen voor, maar die zijn uiteraard allemaal onzin, bullshit en onwaar ~ lzv