Ik zoek, maar ik wil niet vinden

Leestijd: < 1 minuut

20:30 – Ik blijf controle houden over mijn proces → ik wijs mijzelf af en vervolgens ga ik zoeken – terwijl ik niet accepteer hoe ik mij voel – naar de reden/oorzaak van de onbewustheid, spanning en stress die ik voel/ervaar = VH + vicieuze cirkel.

Ik geloof dat ik het ego ben en de aard van het ego is afwijzen. Zodra ik mijzelf afwijs, ga ik nooit de waarheid vinden maar blijf ik zoeken naar een oplossing voor wat ik voel (spanning en stress) en wat ik al geloof (ik ben gespannen en geloof dat ik niet kan voelen hiernu).

Oftewel: ik ben niet bereid om hiernu de controle los te laten. Ik blijf zoeken met de intentie om niet de waarheid te vinden. Ik zoek, maar ik wil niet vinden.

In het verlengde hiervan: waarom blijf ik geloven dat ik blijf geloven? Omdat ik de waarheid niet wil zien. Of zoals Edwin zo mooi zegt: “ik ben niet bereid om de consequenties ervan te accepteren.”

Dus: ik moet eerlijker zijn richting mijzelf en bewuster zijn van het gedrag dat ik hiernu vertoon + dat leren herkennen en op de juiste manier leren verwoorden op systeem- en macroniveau. En dat doorzien. ~ lzv

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.